Skräck

Skräckfilmens historia – 50 och 60-talet


skrivet den 10 jan av Admin, klockan:08:43
Vi fortsätter att skriva lite mer om skräckfilmens historia eftersom det är så intressant. Finns ingen filmhistoria som är lika intressant som skräckfilmens historia men jag kanske bara tycker det för att jag gillar skräckfilmer. I detta inlägget kommer jag skriva lite kort om vad som hände med skräckfilmen under 50 och 60-talet. Eftersom teknologin utvecklades kraftfullt under 1950-talet så gick skräckfilmerna från en mer gotiskt produktion till mot science fiction. Det kom ut så hemskt många lågbudget filmer som alla handlade om människans kamp mot utomjordiska invasioner och dödliga mutationer av människor, växter och insekter. Inget vidare årtionde i skräckfilmens historia enligt mig. 1960-talet faller mig mer i smaken. Nu började skräckfilmerna handla mer om det jag gillar det vill säga psykologisk skräck. Min favorit Psyko släpptes 1960 och i och med att den filmen kom ut på 60-talet så är årtiondet perfekt.

Bli den första att värdera denna post

  • Currently 0/5 Stars.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Kommentarer är stängt